معرفی واحد

برنامه های واحد در قالب تغذیه جامعه و بهبود شیوه زندگی سالم، پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها ،تغذیه گروه های آسیب پذیر، مدیریت تغذیه در بحران می باشد.

فعالیتهای اجرایی این واحد بشرح ذیل می باشد:

اهم فعالیتهای تغذیه بشرح ذیل می باشد:

ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه؛

افزایش دسترسی خانوارها به سبد غذایی مطلوب؛

پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سطح جامعه؛

پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در سطح جامعه؛

بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر شش سال؛

بهبود تغذیه گروههای آسیب پذیر (زنان باردار – شیرده – نوجوانان – سالمندان).

برنامه ها و اهداف:

ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه؛

افزایش دسترسی خانوارها به سبد غذایی مطلوب؛

پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سطح جامعه؛

پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در سطح جامعه؛

بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر شش سال؛

بهبود تغذیه گروه های آسیب پذیر (زنان باردار – شیرده – نوجوانان – سالمندان).

شرح وظایف واحد

 1- مشاوره رایگان تغذیه ای برای گروه هدف تعریف شده ( مشاوره تغذیه برای گروه های مختلف سنی دارای مشکل تغذیه و ارجاع شده و بیماران دارای بیماریهای دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا و بیماری های قلبی – عروقی) در سه مرکز جامع خدمات سلامت شهری شهید کشوری، علی بن موسی الرضا و امیرکلا 2 که آدرس آن در سایت معاونت بهداشتی درج شده است.

 

2- آموزش تغذیه سالم برای گروه های مختلف سنی(کودکان ، نوجوانان و دانش آموزان ، جوانان ، میانسالان،  سالمندان و مادران باردار )

 

3- شناسایی و حمایت تغذیه ای مادران باردار و کودکان مبتلا به سوءتغذیه و فقر مالی

 

4- همکاری و نظارت تامین یک وعده غذای گرم در مهد های شهری و روستایی و حاشیه شهر

 

5-  نظارت بر بهبود مراقبت هاي تغذيه اي در بيمارستانها و افزایش کیفیت غذا در بیمارستان های تابعه دانشگاه

 

6- اجرای بررسی شاخص های تغذیه ای کشوری و شهرستان

 

7- نظارت در بهبود تغذیه دانش آموزان (مدارس شبانه روزی ، شیر مدارس ، پایگاه تغذیه سالم )

 

8- همکاری و مشارکت در برگزاری مناسبت های مختلف بهداشتی- تغذیه ای ( روز جهانی کودک ، روز جهانی غذا ، روز جهانی تخم مرغ ، هفته سلامت و ... )

 

9- ملی غنی سازي آرد با آهن و اسید فولیک با مشارکت فعال معاونت غذا و داروی دانشگاه

 

10- برنامه کاهش مصرف نمک، قند و شکر و روغن و افزایش مصرف میوه و سبزی ، حبوبات و شیر و لبنیات

 

11- توانمندسازی زنان روستایی در زمینه باغچه سبزیکاری و تغذیه سالم

 

12-مکمل یاری (بهبود وضعیت ریز مغذی ها)در گروه های مختلف سنی

 

13- مدیریت تغذیه در بحران  

آیین نامه بهداشت محیط مدارس

آیین نامه اجرایی ماده 13

برنامه گسترش مراقبت ها در مناطق شهری و حاشیه شهرها

دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم

دستورالعمل پایش برنامه کشوری پیشگیری و کنترل اختلال ناشی از کمبود ید

برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان

دستورالعمل برنامه پزشک خانواده

دستورالعمل برنامه حمایتی کودکان و مادران

دستورالعمل برنامه حمایتی مادران باردار

دستورالعمل اجرایی برنامه کمک معیشت به کودکان دارای سوءتغذیه

دستورالعمل برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان

دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم در مدارس

دستورالعمل تغذیه تکمیلی کودکان

دستورالعمل اجرایی برنامه شیر مدارس کشور

دستورالعمل مکمل ویتامین D در مادران باردار

دستورالعمل مکمل یاری ویتامین D در جوانان

دستورالعمل کشوری مکمل یاری با مگادوز ویتامین D

دستورالعمل اجرایی تغذیه سالم در جامعه زنان روستایی و عشایری

راهنمای مراقبت و کنترل وزن کودکان زیر 5 سال ( ویژه بهورز و مراقب سلامت)

راهنمای مراقبت و کنترل وزن کودکان زیر 5 سال ( ویژه کارشناس تغذیه)

راهنمای مراقبت و کنترل وزن نوجوانان 18-5 سال ( ویژه بهورز و مراقب سلامت)

راهنمای مراقبت و کنترل وزن نوجوانان 18-5 سال ( ویژه کارشناس تغذیه)

شرح وظایف واحدهای بهداشتی در برنامه حمایتی مادران 

دستورالعمل اجرایی تجویز کپسول ژله ای مکمل ویتامین A

نحوه دسترسی به شاخص های تن سنجی کودکان 

فرم سنجش ید