معرفی واحد
برنامه های واحد در قالب تغذیه جامعه و بهبود شیوه زندگی سالم، پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها ،تغذیه گروه های آسیب پذیر، مدیریت تغذیه در بحران می باشد.
فعالیتهای اجرایی این واحد بشرح ذیل می باشد:
اهم فعالیتهای تغذیه بشرح ذیل می باشد:
ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه؛
افزایش دسترسی خانوارها به سبد غذایی مطلوب؛
پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سطح جامعه؛
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در سطح جامعه؛
بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر شش سال؛
بهبود تغذیه گروههای آسیب پذیر (زنان باردار – شیرده – نوجوانان – سالمندان).
برنامه ها و اهداف:
ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه؛
افزایش دسترسی خانوارها به سبد غذایی مطلوب؛
پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سطح جامعه؛
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در سطح جامعه؛
بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر شش سال؛
بهبود تغذیه گروه های آسیب پذیر (زنان باردار – شیرده – نوجوانان – سالمندان).
شرح وظایف واحد
1- مشاوره رایگان تغذیه ای برای گروه هدف تعریف شده ( مشاوره تغذیه برای گروه های مختلف سنی دارای مشکل تغذیه و ارجاع شده و بیماران دارای بیماریهای دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا و بیماری های قلبی – عروقی) در سه مرکز جامع خدمات سلامت شهری شهید کشوری، علی بن موسی الرضا و امیرکلا 2 که آدرس آن در سایت معاونت بهداشتی درج شده است.
2- آموزش تغذیه سالم برای گروه های مختلف سنی(کودکان ، نوجوانان و دانش آموزان ، جوانان ، میانسالان، سالمندان و مادران باردار )
3- شناسایی و حمایت تغذیه ای مادران باردار و کودکان مبتلا به سوءتغذیه و فقر مالی
4- همکاری و نظارت تامین یک وعده غذای گرم در مهد های شهری و روستایی و حاشیه شهر
5- نظارت بر بهبود مراقبت هاي تغذيه اي در بيمارستانها و افزایش کیفیت غذا در بیمارستان های تابعه دانشگاه
6- اجرای بررسی شاخص های تغذیه ای کشوری و شهرستان
7- نظارت در بهبود تغذیه دانش آموزان (مدارس شبانه روزی ، شیر مدارس ، پایگاه تغذیه سالم )
8- همکاری و مشارکت در برگزاری مناسبت های مختلف بهداشتی- تغذیه ای ( روز جهانی کودک ، روز جهانی غذا ، روز جهانی تخم مرغ ، هفته سلامت و ... )
9- ملی غنی سازي آرد با آهن و اسید فولیک با مشارکت فعال معاونت غذا و داروی دانشگاه
10- برنامه کاهش مصرف نمک، قند و شکر و روغن و افزایش مصرف میوه و سبزی ، حبوبات و شیر و لبنیات
11- توانمندسازی زنان روستایی در زمینه باغچه سبزیکاری و تغذیه سالم
12-مکمل یاری (بهبود وضعیت ریز مغذی ها)در گروه های مختلف سنی
13- مدیریت تغذیه در بحران